Author Topic: Indicators  (Read 166 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

OfflineSharkfighter

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 52
  • Country: gb
    • Model/year: R1200RT 2013
    Indicators
    « on: 2021-02-23 10:09:23 »
    I went out yesterday to do some blood bike stuff and discovered that when I indicated left the indicator wouldn't come on. It works right and on hazards but not left. After switching it a few times it would come one.
    I left it all day and when coming home last night tried it again and it worked fine, came on every time.
    Any idea what could be causing this I'm aware that there have been problems with switches in the past. Will a squirt of WD40 solve it or is it a more complex fix?

    OfflinePeteM

    • Full Member
    • ***
    • Posts: 212
    • Country: gb
      • Model/year: R1250RT 2019
      Re: Indicators
      « Reply #1 on: 2021-02-23 10:37:10 »
      I wouldn't use WD40, it attracts dirt and tends to makes things worse. Probably worth trying some switch cleaner

      OfflineSharkfighter

      • Jr. Member
      • **
      • Posts: 52
      • Country: gb
        • Model/year: R1200RT 2013
        Re: Indicators
        « Reply #2 on: 2021-02-23 10:54:33 »
        PeteM
        Thanks I’ll give it a go and hopefully it will sort it.

        OfflineDavid.

        • Hero Member
        • *****
        • Posts: 5,850
        • Country: gb
          • Model/year: R 1200 RT / 2012 (Camhead)
          Re: Indicators
          « Reply #3 on: 2021-02-23 11:03:46 »
          The internals of the switch are something like in this photo.

          http://i.imgur.com/0Q9auUH.jpg
          Indicators


          On my 2012 Camhead, I've had both handlebar combination switches replaced.
          « Last Edit: 2021-02-23 11:07:52 by David. »

          OfflineSharkfighter

          • Jr. Member
          • **
          • Posts: 52
          • Country: gb
            • Model/year: R1200RT 2013
            Re: Indicators
            « Reply #4 on: 2021-02-26 16:29:23 »
            I squirted the switch with some switch cleaner and took it out for a run yesterday. The indicator only worked intermittently again. Contacted the dealer today and I'm just inside the warranty, it expires on Sunday. I'm taking it in for them to have a look at it on Thursday next week, the dealer did want to keep it for a while to repair it but at the moment I'm using it a lot. If new parts are required then he'll order them and get it back in for a repair. Hopefully that's it sorted.

            OfflineDavid.

            • Hero Member
            • *****
            • Posts: 5,850
            • Country: gb
              • Model/year: R 1200 RT / 2012 (Camhead)
              Re: Indicators
              « Reply #5 on: 2021-02-26 18:24:21 »
              There was an ongoing "Technical Campaign" where if one switch failed, they were both replaced. Might be worth asking the question at the dealers.
              « Last Edit: 2021-02-26 18:26:41 by David. »